Algemene voorwaarden

Art. 1 Bestellingen

Door uw bestelling geeft u te kennen akkoord te gaan met de leverings- en betalingsvoorwaarden. Na uw bestelling en betaling ontvangt u een bevestiging per e-mail.

 

Art. 2 Reserveren

Als u een artikel wilt reserveren (zonder het daadwerkelijk definitief te bestellen), dan kunt u per email contact met Santiline opnemen. Vrijblijvend reserveren kan maximaal twee dagen, te weten de dag van bezichtiging en de dag daaraan voorafgaand. Daarbuiten is het artikel weer voor verkoop beschikbaar.

Wilt u het artikel langer dan voornoemde twee dagen reserveren, dan kan dit middels het voldoen van reserveringskosten ad 10% van de verkoopprijs van het artikel. Santiline houdt in dat geval het artikel maximaal 1 week voor u gereserveerd. U bent met deze regeling niet koopplichtig, echter de reserveringskosten zijn bedoeld ter langere reservering van het artikel. Mocht u daarna toch van de aankoop afzien dan vervalt automatisch de reservering en wordt het betaalde reserveringsgeld niet geretourneerd. Mocht u wel tot koop overgaan, dan worden de reserveringskosten in mindering gebracht op de verkoopprijs en dient het restantbedrag na het sluiten van de koop binnen 3 dagen voldaan te zijn (bij afhalen geldt een directe contante betaling).

 

Art. 3 Prijzen

De vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten, tenzij anders vermeld. Santiline werkt met vaste prijzen, daarom zijn zowel de prijzen van al onze artikelen en ook de prijzen van verzending en bezorging niet onderhandelbaar.

 

Art. 4 Betaling & betalingstermijn

 1. Alle prijzen in de webwinkel zijn inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten.
 2. De vernoemde prijzen zijn voorbehouden van eventuele typefouten en prijswijzigingen.
 3. De betaling dient te geschieden via iDEAL of creditcard (VISA en Mastercard). Betalingen kunnen op geen enkele andere manier gedaan worden.  Alle door ons vermelde prijzen zijn inclusief BTW. De levering vindt plaats na ontvangst van de betaling.
 4. Een besteld artikel dient binnen 1 week te worden afgehaald; wilt u het artikel later afhalen dan kan dat na overleg.
 5. Bij aankoop van producten op ons huisadres kunt u ter plaatse contant betalen. U kunt bij ons niet pinnen, wel is het mogelijk via een betaalverzoek (Tikkie) te betalen.
 6. Bij bezorging door ons van de door u bestelde producten dienen de bezorgkosten contant voldaan worden, mits zij niet van tevoren zijn voldaan.

 

Art. 5 Levering

 1. De levertijd bedraagt 3 tot 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling. Bestellingen zullen door Santiline altijd met uiterste zorg verpakt worden en in goede staat worden aangeleverd bij DPD. Het verzenden van bestellingen is altijd voor risico van de koper. Santiline is niet aansprakelijk voor beschadigingen en/of het verloren gaan van artikelen tijdens het vervoer door DPD. Zie voor leveringsvoorwaarden dpd.nl
 2. De verzendkosten (basisprijs) zijn volgens de geldende prijzen van DPD met een opslag van 10% voor administratiekosten.
 3. Santiline kan de aankoopgoederen ook aangetekend verzenden. Dit kan alleen met Post.nl. Het pakket is dan verzekerd tegen mogelijk opgelopen schade en diefstal tijdens het transport voor €500,- per pakket. De prijs wordt ook  verhoogd met 10% administratiekosten (postnl.nl). De ontvanger dient zelf de eventuele schadeprocedure met POSTnl af te handelen.
 4. U kunt ook kiezen voor een pakket met de Verzekerservice van Post.nl. Hierbij is de inhoud van het pakket bij verlies of beschadiging verzekerd tot maximaal € 5.500,- per pakket.
 5. De verzendtarieven gelden alleen voor Nederland. Indien wij artikelen naar het buitenland moeten verzenden zal over de verzendtarieven vooraf overleg plaatsvinden.
 6. Komt u de artikelen liever zelf afhalen, dan is dit mogelijk. Geeft u dit even aan bij de bestelling. Santiline zal daarop contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Bestellingen zijn af te halen in Breda, Noord-Brabant. Afgehaalde artikelen kunnen niet geretourneerd worden.
 7. U kunt de (grote) artikelen of meubels ook door ons laten bezorgen. De bezorging vindt plaats binnen Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.  Daarnaast geldt bezorging op begane grond of aanwezigheid van een werkende lift. Tevens dient voldoende hulp aanwezig te zijn voor het uitladen/op de plaats zetten. Het afleveradres moet goed toegankelijk zijn voor een grote bestelbus. Bij deze wijze van bezorging is Santiline aansprakelijk voor schade aan het artikel tijdens het vervoer tot aan de deur.

 

Tarief bij bezorging door Santiline:

Het tarief is gebaseerd op het aantal kilometers vanaf ons magazijn en het afleveradres heen en terug, waarbij de kilometerprijs € 0.25 bedraagt.

Buitenlandbezorging in overleg.

Wij doen onze uiterste best om uw aankopen zo spoedig mogelijk te bezorgen op een tijdstip dat u uitkomt. Na ontvangst van de betaling van uw bestelling nemen we binnen 24 uur contact met u op om een bezorgafspraak te maken.

Art. 6 Retourzendingen

 1. Houd u alstublieft rekening met het feit dat alle authentieke stukken die verkocht worden door Santiline gebruikte en oude goederen zijn. Dit impliceert automatisch dat de artikelen in een andere staat verkeren dan nieuwe producten. De artikelen worden altijd waarheidsgetrouw omschreven op de site. Verkleuringen e.d. worden vermeld, maar behoren ook bij brocante/antiek. Dit verschaft hen juist de charme die hen zo geliefd maakt. Heeft u nog vragen over het artikel alvorens u over wilt gaan tot aanschaf, dan beantwoordt Santiline deze graag. Mocht een artikel onverhoopt toch tegenvallen dan is retourneren altijd bespreekbaar conform onderstaande punten. Uitzondering hierop vormen afgeprijsde en van tevoren bezichtigde artikelen. Deze kunnen helaas niet geretourneerd worden.
 2. Retourneren van artikelen kan binnen 8 dagen na ontvangst en uitsluitend na schriftelijk overleg (via e-mail). U dient in geval van retourneren binnen 2 dagen na ontvangst contact op te nemen. De verzendkosten draagt u zelf.
 3. Indien u een bestelling retour zendt, ontvangt u natuurlijk het aankoopbedrag retour. Vooropgesteld dat het artikel in dezelfde staat geretourneerd wordt als het verkocht is. Indien het teruggestuurde artikel voldoet aan deze voorwaarden wordt het aankoopbedrag teruggestort op het opgegeven bankrekeningnummer van de klant. De door Santiline gemaakte verzendkosten worden niet terugbetaald.
 4. Voor voorwaarden bij retourneren, zie de mogelijkheden van versturen in art. 5 lid 2,3,4,6,7,8 van deze voorwaarden.

 

Art. 7 Ruilen

 1. Is een artikel of bestelling om wat voor reden dan ook niet wat u ervan verwacht had dan kan het artikel (met uitzondering van bezichtigde meubels en afgeprijsde artikelen) binnen 14 dagen worden geruild.
 2. Geretourneerde artikelen mogen niet beschadigd zijn. De verzendkosten van de geretourneerde artikelen zijn voor rekening van de klant.
 3. Wij accepteren geen ongefrankeerde zendingen. Zendingen onder rembours worden niet geaccepteerd.
 4. Indien het teruggestuurde artikel voldoet aan deze voorwaarden en hetzelfde (soortgelijke)artikel is niet meer voorradig dan kan gekozen worden voor een ander artikel. Het prijsverschil wordt verrekend met de prijs van het ingeruilde artikel.
 5. Het artikel kan ook zonder ruilen worden geretourneerd, zie hiervoor art 6.

 

Art. 8 Aansprakelijkheid & garantie

 1. Santiline besteedt de uiterste zorg aan het inkopen van de producten. De oude en doorleefde uitstraling is juist het unieke sfeerbepalende element van onze meubelen. In ons atelier kunt u de producten vooraf komen bekijken, wij geven geen garanties achteraf. Zowel onze originele oude meubels als de meubels op maat zijn voornamelijk van hout. Hout is een natuurproduct en werkt altijd! Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Bij vloerverwarming is de kans op droogte-scheurtjes aanzienlijk groter!  Santiline is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout. U kunt het werken van hout minimaliseren door de meubels niet te dicht bij een verwarming te plaatsen en bij droge lucht waterreservoirs aan uw verwarming te hangen. Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kunnen werking van hout veroorzaken. Controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen.
 2. Santiline is nimmer aansprakelijk voor schade die voortkomt uit een onjuist gebruik van een door Santiline geleverd artikel. De totale aansprakelijkheid bedraagt nooit meer dan de vergoeding die u voor het betreffende artikel heeft betaald.
 3. Santiline zorgt voor een goede verzendconditie van de bestelling. De mogelijke risico’s die het verzenden van de bestelling met zich meebrengt zijn altijd voor de koper. Santiline is nimmer aansprakelijk voor het verloren gaan of beschadigen van de verzonden artikelen.
 4. Santiline is tevens niet aansprakelijk voor zogenaamde gevolgschade die afnemer of een derde ter zake van de producten mocht lijden.
 5. Veel van de producten in de webshop van Santiline vertonen normale gebruikssporen. Indien houtwormsporen aanwezig zijn, ontvangen de producten een anti-houtwormbehandeling met professioneel verdelgingsmiddel. Hier wordt echter geen garantie op gegeven. Santiline kan niet garanderen dat de producten 100% houtwormvrij blijven.

 

Art. 9 Privacy

Op de website van Santiline wordt u gevraagd een aantal persoonsgegevens in te vullen. Deze persoonsgegevens worden opgenomen in een bestand. Deze gegevens worden gebruikt bij de uitvoering en afwikkeling van de bestelling. De persoonsgegevens worden nimmer aan derden verstrekt.

Santiline wil graag weten of de website vaak bezocht wordt. Hiervoor zal Santiline  bepaalde informatie verzamelen onder meer door middel van IP-gegevens en cookies (kleine bestanden die naar de browser worden gezonden en worden opgeslagen op de harde schijf waardoor er wordt geregistreerd hoe en wanneer een bezoeker een website gebruikt). Deze gegevens zijn anoniem en kunnen niet worden herleid naar een persoon.

Art. 10 Wijzigingsrecht.

Santiline behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden en de inhoud van haar website tussentijds te wijzigen.

Art. 11 Veilig online betalen

In de webshop van Santiline betaalt u altijd via onze betalingspartner Mollie Payments. Dit is een onafhankelijke derde partij tussen u en Santiline.

Mollie Payments waarborgt uw veiligheid met een veilige SSL-verbinding. Deze verbinding, bekend door het gele slotje rechtsonder in uw beeldscherm, garandeert een veilige transactie tussen u en uw bank. Dit is een sterke vorm van encryptie (versleuteling), die voorkomt dat kwaadwillenden uw gegevens kunnen gebruiken. Uw bank zal tijdens de transactie het transactiescherm in het beeldscherm plaatsen. Zo bent u vertrouwd en veilig online aan het winkelen.

Mollie Payments voldoet aan de strenge vereisten van de PCI Data Security Standards (klasse 1), van MasterCard en Visa. Deze eisen houden in dat er door Mollie Payments geen creditcardgegevens worden vastgelegd, zodanig dat derden hier misbruik van kunnen maken. De betaalgegevens worden ook vergrendeld verstuurd volgens de internetbeveiliging standaard SSL.

Santiline legt klantgegevens vast om uw bestelling goed te kunnen uitvoeren en u te informeren over (nieuwe) producten en diensten. Santiline zal uw adresgegevens niet aan derden verstrekken. Hierover leest u meer in ons privacy statement.

 Betaling via iDEAL

Heeft u toegang tot internetbankieren bij uw bank? Dan kunt u zonder speciale software gebruik maken van iDEAL, de gemakkelijkste manier van betalen op het internet.

iDEAL is een onafhankelijke betalingspartner die op een veilige wijze de transactie tussen u en Santiline plaats laat vinden. Wanneer u uw bestelling afrondt, betaalt u via het officiële iDEAL scherm. Dit betekent dus een veilige verbinding en een veilige transactie. U kunt snel, simpel en veilig betalen via de bekende interface van internetbankieren. Uw bestelling wordt direct verwerkt. Tevens is het gebruik van iDEAL bij de webshop van Santiline kosteloos.

Betalen met iDEAL doet u in een paar stappen:

 1. Bekijk uw winkelwagen en wijzig eventueel het gewenste aantal artikelen.
 2. Klik op de button “Uw gegevens” en vul deze volledig in.
 3. Klik vervolgens op “verzenden”.
 4. Selecteer de optie “Betaling via internetbankieren” en selecteer uw bank.
  Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. Binnen een paar seconden nadat u de betaling heeft goedgekeurd is de transactie succesvol afgerond. Het bedrag wordt direct van uw rekening geboekt.